• Cestou necestou k sv. Vendelínovi

          • Dňa 7.8.2021 sa žiaci z 2.A učebného odboru autoopravár mechanik zúčastnili turistického výletu ku kaplnke sv.Vendelína. Zaránky bola hmla a rosa, ale s pribúdajúcim časom sa vyhuplo slnko a deň sa vydaril. Sprievod žiakov tvoril tr. učiteľ Ing. Urban S. a MOV Chomistek J.

          • Otvorenie školského roka 2021/22

          • Milí študenti, vážení rodičia,

            Dovoľujeme si Vám oznámiť, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/22 bude 2.9.2021 o 09,00 hod. na školskom dvore.

            Dozviete sa tu aj program  na ďalšie dni a všetky podmienky týkajúce sa začiatku školského roka.  Triedni učitelia dajú žiakom aj všetky potrebné potvrdenie  ( napr. pre vybavenie preukážky na dopravu)

            Vzhľadom na to, že nevieme, aké bude počasie v tento deň, prosíme Vás, aby ste prišli dobre oblečení, prípadne aj s dáždnikmi.

            Pokiaľ máte záujem o stravovanie a ešte ste sa neprihlásili na stravovanie, resp. ste nezaplatili stravné na september 2021, prosíme Vás, vykonajte tak ihneď (https://www.sospknazia.sk/index.php/uvod/556   , https://www.sospknazia.sk/index.php/uvod/725 ).

            Je potrebné si už aj nahlásiť Vás záujem o obedy od 3.9.2021 .

            Pokiaľ máte záujem o ubytovanie, pre našich žiakov je k dispozícii pár miest na školskom internáte Obchodnej akadémie v Dolnom Kubíne. Ale aj tu je potrebné sa urýchlene dohlásiť  (https://oadk.edupage.org/a/skolsky-internat ).

            Čo sa týka podmienok vstupu do areálu školy, je potrebné, aby ste pri príchode do školy odovzdali triednym učiteľom vytlačené Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka (https://www.minedu.sk/data/att/20488.docx)

            resp. si ho vyplnili pred príchodom  cez EduPage v časti Žiadosti/Vyhlásenia.

            Do areálu školy okrem žiakov a zamestnancov školy nesmú vstupovať žiadne ďalšie osoby bez povolenia riaditeľkou školy za podmienok , ktoré nájdete v tomto odkaze https://www.minedu.sk/data/att/20486.docx  .

            Pokiaľ potrebujete niečo vyriešiť na sekretariáte školy, riešte to telefonicky alebo mailom.

            Všetky ďalšie podmienky týkajúce sa organizácie školského roka 2021/22 s ohľadom na opatrenia proti šíreniu COVID – 19 nájdete v priloženom Rozhodnutí riaditeľky školy č. 8/2021.

             

            Veľmi pekne Vám ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na stretnutie s Vami po prázdninách.

             

            Ing. Adriana Bellová

            riaditeľka školy

          • Zisťovanie záujmu o samotesty

          • Milí rodičia, plnoletí žiaci,

            škola má možnosť zabezpečiť bezplatné AG samotesty s krátkymi tyčinkami pre žiaka určené na domáce použitie v počte 25ks/žiak. Prosíme Vás o vyjadrenie záujmu/nezáujmu. Hlasovanie prebieha pre žiakov 2-4. ročníka prostredníctvom edupage.

            Rodičia žiakov 1. ročníka, ktorí ešte nemajú prístupové údaje, môžu vyjadriť svoj záujem zaslaním mailu na adresu:  sekretariat@sospknazia.sk do 25.8.2021 do 12.00 hod.

            V správe uveďte: Ja, zákonný zástupca (meno a priezvisko) žiaka (meno a priezvisko) mám záujem / nemám záujem o antigénové samotesty zabezpečené školou.

            Odporúčame Vám, aby ste požiadali o objednanie testov prostredníctvom školy, pretože toto cestou môžeme predísť zatváraniu tried a šírenie COVID-u.

            Ďakujem.
            Ing. Adriana Bellová, riaditeľka školy

          • Choč - koncoročný výlet I.E

          • Pod Chočom vždy je o čom :) a hore na Choči tiež :)

            28. júna sa trieda I. E zúčastnila turistického koncoročného výletu na Veľký Choč. Skvelé počasie, nádherná príroda, príjemná atmosféra medzi všetkými zúčastnenými. Väčšina žiakov výstup na Choč absolvovala po prvýkrát, takže na vrchole mali všetci dobrý pocit zo zdolania tohto majestátneho ochrancu Dolného Kubína. Verím, že láska k horám sa týmto výletom začala prebúdzať v srdciach každého žiaka a že objavili krásu a ozdravujúcu silu prírody. 

          • Športovo - zábavný deň

          • Na svätého Jána sme nepálili jánsku vatru, ale seba samých na slnku :)

            24. júna v horúci letný deň sme pre žiakov pripravili koncoročnú akciu pod vedením Žiackej školskej rady s názvom "športovo-zábavný deň". Naši študenti sa mohli zabaviť v areáli školy, kde mali pripravené rôzne športové súťaže, topografiu, hravé a tvorivé aktivity z anglického jazyka a dejepisu, či overovali svoje zručnosti a vedomosti pri zdravotníckych stanovištiach. Samozrejme sme nezabudli na našich skvelých futbalistov a jednotlivé triedy vyslali svojich najlepších futbalistov na turnaj, ktorý sa konal na športovom ihrisku v ZŠ Kňažia. Za všetky pripravené stanovištia a za futbal boli triedam prideľované body, ktoré sa na záver spočítali a vyhodnotili sme 3 najlepšie triedy s najvyšším počtom získaných bodov. 

            Vyhodnotenie futbalu: 1. miesto - III. H, 2. miesto - III. E, 3. miesto - II. C, najlepšími strelcami gólov boli: Nikolas Lanďák (III. H) - 9 gólov, Matúš Paľa (III. E) - 8 gólov

            Celkové umiestnenie tried: 1. miesto - II. E, 2. miesto - II. C, 3. miesto - I. E

            Víťazné triedy dostali balíčky so sladkými odmenami, ale samozrejme každá ďalšia zúčastnená trieda tiež dostala odmenu za účasť.

            29. júna bol opäť turnaj vo futbale ďalších tried - I. A, I. C, I. H, v ktorom si tiež nádejní futbalisti zmerali svoje sily. Výsledné vyhodnotenie: I. H, I. C, I. A

            Všetkým triedam ďakujeme za účasť v súťažiach a najlepším umiestneným blahoželáme!

          • Martin - exkurzia

          • V dňoch 22. a 25.6.2021 boli žiaci tried II.E a III. E na exkurzii v Martine. Pozreli si Národný cintorín, oboznámili sa aj s menej známymi udalosťami zo života slovenských dejateľov. V priestoroch Súkromného centra voľného času Košťany nad Turcom im bol premietnutý 3D film podľa vlastného výberu. Budova SCVČ sa nachádza v krásnom rozprávkovom areáli, ktorý je určený predovšetkým  mladším návštevníkom, ale poteší oko každého.

          • Bubnovačka

          • Akcia s názvom „Bubnovačka“ mala aj tento rok symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a šikanou a otvoriť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Musíme si uvedomiť, že deti TICHO pred násilím neochráni! Bubnujeme, aby deti bolo lepšie počuť! V priloženom linku si môžete pozrieť, ako sa aj naša škola zapojila do tejto akcie a našich študentov neodradilo ani online dištančné vyučovanie, pretože, kto chce, hľadá spôsoby a cesty a my sme ju našli aj takouto formou vyučovania, lebo HLAS detí je pre nás dôležitý.

            https://www.youtube.com/watch?v=rFBuVAaoWko&feature=youtu.be

          • Prieskum pre rodičov - online stretnutia k ISIC

          • Vážení rodičia!

             

            Tento „zvláštny“ rok pre Vás  pripravujeme novinku:

             

            Krátke online stretnutia, na ktorých sa dozviete všetky potrebné informácie k preukazom ISIC/EURO26, ktoré používajú Vaše deti.

             

            Dajte nám prosím vedieť, aký čas je pre Vás najvýhodnejší.

            V tomto dotazníku sa dozviete viac:

            https://forms.gle/mhRLzfPzqJTikQ727

             

            Váš ISIC tím

          • Výsledky prijímacích skúšok do študijných odborov po 1. kole

          • Vážení rodičia, milí žiaci 9. ročníka,

            Ďakujeme, že ste nám prejavili dôveru zaslaním prihlášky na štúdium na našej škole.

            Tu sme zverejnili výsledky prijímacieho konania do študijných odborov podľa kritérií určených školou pre tento školský rok.

            Rozhodnutia o prijatí, resp. neprijatí, Vám doručujeme prostredníctvom Vašich školských systémov, alebo na e:mailové adresy, ktoré ste zadali na Vašej prihláške na štúdium. Ak tieto údaje chýbajú, posielame Vám rozhodnutia domov poštou.

            V prípade, že ste boli prijatí na našu školu, zasielame Vám aj formulár  Záväznej prihlášky na štúdium, ktorý je potrebný vyplniť a podpísať ( potvrdzuje, či nastúpite alebo nenastúpite na štúdium na našej škole) a najneskôr do 25.5.2021 doručiť škole.

            Rozhodujúci je termín doručenia škole!

            Pokiaľ ste prijatí neboli, prikladáme Vám k rozhodnutiu formulár na Odvolanie sa voči neprijatiu na štúdium, ktoré je potrebné doručiť škole do 5 dní od doručenia Vám rozhodnutia.

            Všetky písomnosti nám môžete poslať vyplnené , podpísané zákonným zástupcom a zoskenované mailom na adresu: sekretariat@sospknazia.sk , alebo doručiť poštou, resp. osobne.

            V prípade, že Vám nebolo z nejakého nepredvídaného dôvodu doručené rozhodnutie o prijatí/neprijatí na štúdium, prosíme Vás, kontaktujte nás telefonicky, aby sme tento problém odstránili. Predtým si však ešte skontrolujte správy v školskom systéme Vášho syna/dcéry, alebo správy vo svojej e:mailovej schránke.

            Pokiaľ budete mať záujem o ubytovanie žiaka na školskom internáte od septembra 2021, prosíme Vás o informáciu obratom na t.č. 043/5863139.

            Tešíme sa na skoré stretnutie s Vami.

            Ing. Adriana Bellová,

            riaditeľka školy

          • ONLINE škole manažérskych a IT zručností - Žilina

          • Milí študenti,

            ponúkame Vám informáciu o ONLINE škole manažérskych a IT zručností, ktorú pripravila Fakulta riadenia a informatiky UNIZA pre žiakov stredných škôl.

            Radi by sme pozvali Vašich žiakov na našu ONLINE školu. Žiaci si prostredníctvom viacerých manažérskych hier postupne precvičia manažérske rozhodovanie, tímovú prácu či obchodné rokovanie. Zlepšia si svoje prezentačné i počítačové zručnosti. Zdokonalia sa v tvorbe prezentácií, naučia sa vytvárať myšlienkové mapy a vyskúšajú si aj základy digitálneho marketingu.

            Viac informácií nájdete na webe:

            https://www.fri.uniza.sk/aktuality/online-skola-manazerskych-a-it-zrucnosti-2021-registracia-pre-stredoskolakov-spustena

            Termín prihlásenia na ONLINE školu manažérskych a IT zručností je do 2. mája a počet miest je limitovaný.

            S úctou

             

            Viliam Lendel

            prodekan pre vzdelávanie

            Fakulta riadenia a informatiky

            Žilinská univerzita v Žiline

          • EkoKvíz

          • Radi by sme upozornili na prvý celoslovenský online kvíz, zameraný na environmentálne témy - EkoKvíz.  Organizuje ho o.z.Edukácia@Internet.IUVENTA - slovenský inštitút mládeže Jeho cieľom je pozitívne motivovať  k ekologickejšiemu správaniu s väčším ohľadom na planétu Zem. Okrem toho  hravou formou získať potrebné vedomosti o environmentálnych témach, ako aj nástrahách súčasnej klimatickej krízy a možnostiach zmiernenia ich negatívneho dopadu.

            Kvíz bude fungovať na individuálnej báze, to znamená, že každý účastník sa môže registrovať individuálne a hrať  zo svojho telefónu či počítača. Vtedy má možnosť vyhrať  ceny. Jedna hra trvá tak 2 minúty, opakovať sa dá niekoľkokrát počas otvorenia systému od 22.4. na deň Zeme do 21.5.2021.

            Môžeme sledovať na soc. sieťach pravidelne pridávané novinky a príklady otázok. Pomôže nám to urobiť si o Ekokvíze lepšiu predstavu. 

            link na FB- https://www.facebook.com/EkoKviz.eu

            link na IG - https://www.instagram.com/ekokviz.eu/

            Tešíme sa na pekné výsledky našich žiakov
            Mgr. Terézia Ptačinová

          • Jarná výzva

          • Spustil sa ďalší ročník aktivity Jarná výzva - upratovanie s Maxom.
            Aj niektorí naši žiaci sa už zapojili do tejto výzvy

            Ostatným žiakom ponúkame inšpiráciu pre  možnosti, ako sa doma neunudiť za PC a spraviť niečo užitočné pre seba aj ostatných - vybrať sa na peknú prechádzku, zozbierať smeti, odfotiť sa s nimi a poslať na adresu ptacinova@sospknazia.sk, do predmetu napísať Jarná výzva Celé Meno Trieda Odbor.

            Všetky informácie nájdeme na Ewoboxe: 
            https://www.ewobox.sk/clanok/nastal-cas-na-jarne-upratovanie-s-maxom

            Prípadné nejasnosti Vám rada vysvetlí Vaša vyučujúca
            Mgr. Terézia Ptačinová