• Žiacka školská rada praje učiteľom k ich sviatku

          • Srdečný pozdrav žiacky s úctou letí k vám,

            kvet vďaky prijmite, ktorý vám dnes dám.

            Ďakovať vám všetkým chceme,

            úprimne, tak ako to vieme.

            Za všetky trápenia, úsilia, obete,

            za všetko poučné, čo nám vždy poviete.

            K slušnosti sa nás snažíte vychovať,

            vedomosti v nás nadlho zachovať.

            Vždy nám dáte správne rady,

            všetci vás máme úprimne radi.

            Vzdelaných a dobrých ľudí chcete z nás mať,

            preto si vás budeme navždy ctiť a na vás spomínať.

          • ​​​​​​​Maturitné skúšky zohľadnia dištančnú výučbu. S prípravou pomôže „Manuál spokojného maturanta“

          •  

             

            Ministerstvo školstva uvádza: 

            Maturitné skúšky zohľadnia dištančnú výučbu. S prípravou pomôže „Manuál spokojného maturanta“

            Maturitná skúška tradične pozostáva z písomného testu z vyučovacieho jazyka, cudzieho jazyka a matematiky, zo slohu a z ústnej alebo praktickej časti. Štandardizovaný test a sloh budú maturanti písať od 15. do 18. marca 2022. Náhradný termín je v dňoch od 5. do 8. apríla 2022 a opravný termín v dňoch 5. až 8. septembra 2022.

            Na úspešnosť v štandardizovanom teste musí žiak dosiahnuť viac ako 33 %. Na úspešnosť v slohu musí žiak dosiahnuť viac ako 25 %. Vzorové testy pre jednotlivé predmety z uplynulých rokov nájdu žiaci na webovom sídle NÚCEM.

            „Maturitné testy použité v roku 2022 boli pripravené s ohľadom na dištančné vzdelávanie. Testy zo slovenského jazyka a literatúry oproti predošlým rokom zostavovalo viac odborníkov a kontrolovalo ich 15 recenzentov, oproti bežnému počtu 4 či 5. Navyše testy posudzovali aj učitelia stredných škôl s ohľadom na dištančné vzdelávanie. Tí sa zhodli, že testy sú vhodné a môžu byť zadané maturantom v tomto školskom roku,“ priblížil šéf rezortu školstva Branislav Gröhling.

            Recenzenti mali za úlohu v testoch eliminovať nejednoznačné otázky. Učitelia zo stredných škôl zas posudzovali, či sú testy vhodné vzhľadom na dištančné vzdelávanie. Recenzenti aj učitelia sa zhodli a odporučili testy zadať maturantom v školskom roku 2021/2022. Okrem upravenia obsahu testov majú v tomto roku žiaci navýšený čas na písomnú maturitu o 15 minút pre každý predmet.

            Viac na: https://www.minedu.sk/maturitne-skusky-zohladnia-distancnu-vyucbu-s-pripravou-pomoze-manual-spokojneho-maturanta/

            Manuál spokojného maturanta nájdete na: 

            https://www.alianciastredoskolakov.sk/_files/ugd/c16f0f_d0c53044cb044cc491ca52025d24488c.pdf

          • Deň solidarity s Ukrajinou - finančná zbierka

          • Dňa 3. 3. 2022 sme v rámci Dňa solidarity uskutočnili v našej škole finančnú zbierku. Chcela by som vysloviť veľké ĎAKUJEM všetkým žiakom, ich rodičom, zamestnancom školy, ktorí s obrovským srdcom, empatiou a súcitom voči utečencom z Ukrajiny prispeli do nášho spoločného diela. Vyzbierali sme úžasnú sumu 516 eur, ktorá bude použitá na nákup potravín či hygienických potrieb podľa aktuálnej situácie.

            Mgr. Turčinová