• Výlet II.H na člnoch
          • Výlet II.H na člnoch

          • Dňa 23.06.2017 sa trieda 2.H.-MN zúčastnila na školskom výlete, ktorý pre nás pripravil pán majster Ján Chomistek.

            Program bol zaujímavý. Najskôr sme navštívili v Dolnom Kubíne Ing. Milana Luptáka, ktorý sa rekreačne zaoberá vodným športom. Ukázal nám sklad, v ktorom mal všetky svoje člny, kajaky a motorový čln. Na úvod nám porozprával niečo o histórii vodného športu. Taktiež nás zaujalo, keď nám rozprával o každej jednej loďke. Povedal nám niečo o blízkych vodách, taktiež nás upozornil, čo by mal mať každý správny „vodák“ vedieť,  keď ide splavovať.

                        Neskôr sme sa presunuli za reštauráciu Kopačka so štyrmi rôznymi loďkami, pádlami a záchrannými vestami. Prišli sme ku mólu, kde nás pán inštruktor  najskôr oboznámil, ako sa nasadá do člna, ako máme držať pádlo či ako máme správne pádlovať. Najskôr bol pán inštruktor v jednom člne a do druhého si sadla jedna dvojica.  O chvíľu išli ďalšie dve skupiny, až kým sme sa všetci nevystriedali.

                        Bolo vidno, že pán Lupták má v tom už prax a vedel sa medzi nami orientovať a dá sa povedať, že každého mal pod dohľadom. Mne osobne sa to páčilo a v mene celej triedy ďakujeme pánovi majstrovi Jánovi Chomistekovi, že nám umožnil takýto výlet.

            Do galérie výlet II.H na člnoch boli pridané fotografie.

        • Bratislava - odborná exkurzia
          • Bratislava - odborná exkurzia

          • Horúce dni - posledný štvrtok a piatok teoretického vyučovania  šk. roku 2016/2017 strávili žiaci II.A triedy v Bratislave. Štrajk vo Volkswagene Slovensko im zabránil, aby si pozreli výrobu automobilov v jednom z najväčších závodov v našej krajine. Namiesto toho absolvovali Bratislavský okruh na vyhliadkovej lodi, mohli si popozerať expozície Slovenskej národnej galérie, schladiť sa v klimatizovanom obchodnom dome Eurovea. So zaujímavými miestami Starého mesta ich zoznámila príjemná sprievodkyňa. Na záver dňa sa vyviezli do Vyhliadkovej veže UFO, ktorá je hrdým členom Svetovej federácie veľkých veží. Po prenocovaní v hosteli Patio vstúpili do Múzea dopravy, kde sú nainštalované historické prostriedky aj moderné modely spojené so všetkými druhmi dopravy. Vlakovou dopravou sa plní dojmov vrátili domov.

            Do galérie Bratislava - odborná exkurzia boli pridané fotografie.

        • Priateľský futbalový zápas medzi žiakmi MIBA Vráble a MIBA Dolný Kubín
          • Priateľský futbalový zápas medzi žiakmi MIBA Vráble a MIBA Dolný Kubín

          • V dňoch 15.-16.6.2017 sa na pôde našej  školy  uskutočnil prvý ročník súťaže vo futbale medzi žiakmi a inštruktormi z Miba Sinter Slovakia Dolný Kubín a partenerskej Miba Steeltec Vráble.

            Žiaci z Vrábeľ najskôr absolvovali prehliadku  závodu MIBA SINTER Slovakia ako aj priestorov pre vzdelávanie žiakov. O 14:30 rozhodca zapískal začiatok zápasu. Počas obidvoch polčasov bolo vidno zanietenosť a odhodlanosť obidvoch tímov. Zápas skončil 11:6 v prospech žiakov z Dolného Kubína. Po zápase bol pre všetkých účastníkov pripravený chutný guláš ako aj športoviská pre hranie basketbalu a tenisu.

            Druhý deň sa konal odvetný zápas, ktorého súčasťou boli aj inštruktori. Tento zápas sa tiež podarilo vyhrať práve nášmu tímu s výsledkom 13:4.

            Podujatie bolo oficiálne ukončené odovzdaním diplomov v spoločenskej miestnosti školy. Stretlo sa s veľkým úspechom na obidvoch stranách. Dohodli sme sa, že v tejto aktivite budeme pokračovať a budúci rok sa stretneme opäť, tentokrát vo Vrábloch. 

            Za našu školu hrali: Dauda Martin 2.H, Noga Peter 2.H, Jurovčík Tomáš 2.H, Kristián Janidžár 1.H, Marek Matúš 1.H, Michal Dančo 3.A,Marek Zavoďančík 1.A, Ján Daňa 1.H, Forgáč Peter 3.H  ,Lorenc 3.H.

            Do galérie Priateľský futbalový zápas medzi žiakmi MIBA Vráble a MIBA Dolný Kubín boli pridané fotografie.

          • Rodičovské združenie

          • Dňa 26.6.2017 od 14.00 hod sa bude konať plenárne rodičovské združenie. Po jeho skončení sa bude konať triedne združenie formou individuálnych konzultácií. Dôvodom plenárneho združenia je voľba členov Rady školy. Žiadame všetkých rodičov o účasť.

        • Do školy na bicykli
          • Do školy na bicykli

          • Aj naši žiaci sa zapojili do akcie ,,Do školy na bicykli´´, ktorá prebieha v dňoch 12. - 16. júna 2017.

            Cieľom podujatia je podporiť u detí a mládeže využívanie bicykla ako plnohodnotného dopravného prostriedku, ale aj zvýšiť kvalitu dopravy.

            Každý, kto príde na bicykli, má možnosť získať karty Petra Sagana a vymeniť ich za zlú známku.

            Do galérie Do školy na bicykli boli pridané fotografie.

        • Odborná exkurzia III.H
          • Odborná exkurzia III.H

          • V dňoch 7.6 - 8.6. 2017 sa naša trieda III.H zúčastnila odbornej exkurzie. V Banskej Bystrici v múzeu SNP sme si vypočuli veľmi pútavú prednášku o hrôzach druhej svetovej vojny, jej príčinách i dôsledkoch, pozorovali sme exponáty so zbraňami i s rôznymi predmetmi používaných vo vojne, taktiež i videá s vojnovou tematikou nám priblížili krutú realitu vojny.  V Leviciach v zážitkovom vedeckom centre Atlantis čakalo na nás množstvo zaujímavých interaktívnych objektov, cez ktoré sme spoznávali fyzikálne zákony a prírodné javy.  Po ubytovaní sa v Bratislave sme večernou prechádzkou spoznávali Slavín, Bratislavský hrad, Hviezdoslavovo námestie, SND a iné pamiatky. Na druhý deň doobeda sme si vychutnávali vyhliadkovú plavbu loďou po Dunaji v Gabčíkove, cez plavebné komory na lodi Morava, ktorá trvala dve hodiny a bola veľmi zaujímavá a osviežujúca. Cestou na rodnú Oravu sme sa ešte zastavili na Myjave - na Bradle vidieť  mohylu generála M. R. Štefánika, národnú kultúrnu pamiatku Slovenska. Mohutná biela stavba nás všetkých očarila. Ani sme netušili, že na Slovensku je toľko zaujímavých miest a atrakcií.

            Do galérie Odborná exkurzia III.H boli pridané fotografie.

          • Do školy na bicykli

          • Naša škola sa zapojí do celonárodnej kampane „Do školy na bicykli“, ktorá sa uskutoční v termíne 12. – 16. júna 2017. 

            Úspešné a populárne podujatie zažije už svoj tretí celoslovenský ročník, v ktorom máme opätovnú snahu zistiť záujem detí o využívanie bicykla ako zdravého, ekologického a ekonomického dopravného prostriedku pri každodennom dochádzaní za vzdelaním.

            Hlavným cieľom kampane je predovšetkým podporiť u detí a mládeže využívanie bicykla ako plnohodnotného dopravného prostriedku, ale v neposlednej rade aj zvýšiť rozsah a kvalitu dopravnej výchovy detí, ako aj podporu rozvoja výstavby a prevádzkovania detských dopravných ihrísk.

            Kampaň bola vyhlásená národným cyklokoordinátorom pod záštitou ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Kampaň podporuje majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan a Slovenská pošta. Každý, kto príde na bicykli, má možnosť získania karty Petra Sagana, ktorú si budú môcť žiaci vymeniť za zlú známku.

            • kartu odovzdá triedny učiteľ žiakovi, ktorý príde v ten deň do školy na bicykli;
            • karta slúži na odmietnutie známky z ľubovoľného predmetu;
            • každý žiak môže mať súčasne len jednu kartu;
            • po použití karty má žiak ďalší deň novú možnosť na jej získanie;
            • kartu je možné použiť len počas trvania kampane.
        • Odborná exkurzia III.C
          • Odborná exkurzia III.C

          • Žiaci  študijných odborov -  programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení a mechanik strojov a zariadení z triedy III.C v rámci odborných predmetov dňa 8. júna 2017  navštívili spoločnosti Mahle a Nikro v priemyselnej zóne Dolného Kubína. Rozšírili si vedomosti z oblasti výrobných technológií, automatizácie, zvárania, tepelného spracovania, montáže, opráv, merania a kontroly. Žiaci získali informácie aj o možnosti uplatnenia sa na trhu práce po úspešnom ukončení štúdia.

            Do galérie Odborná exkurzia III.C boli pridané fotografie.

        • Peter Black 3 – divadelné predstavenie v AJ
          • Peter Black 3 – divadelné predstavenie v AJ

          • 52 žiakov prvých, druhých a tretích ročníkov malo možnosť overiť si svoje jazykové zručnosti z anglického jazyka návštevou divadelného predstavenia, ktoré sa konalo 7. júna 2017 v MsKS v Dolnom Kubíne.

            Divadelné predstavenie v anglickom jazyku pod názvom Peter Black 3 bolo voľným pokračovaním trilógie o mladíkovi Petrovi, z ktorého sa zo dňa na deň stane dedič rodinného sídla a ktorý na vlastnej koži zažije, aké dôležité je mať v živote po svojom boku priateľov a blízkych ľudí, ktorým to správne myslí.

            Sme presvedčení, že zaujímavý príbeh, anglický prejav s použitím atraktívnych dialektov, variabilná scéna, hudba a herecké výkony žiakov zabavili a prispeli k vytváraniu pozitívneho vzťahu k štúdiu anglického jazyka.

            Do galérie Peter Black 3 – divadelné predstavenie v AJ boli pridané fotografie.

        • Liptovský Mikuláš odborná exkurzia
          • Liptovský Mikuláš odborná exkurzia

          • Dňa 24. 05. 2017 boli žiaci II.A a II.FVK na odbornej exkurzii v Liptovskom Mikuláši. Vykonali  prehliadku mesta s dohodnutou sprievodkyňou, prezreli si interaktívne expozície Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva. Po krátkom rozchode vlakom pricestovali naspäť.

            Do galérie Liptovský Mikuláš odborná exkurzia boli pridané fotografie.

          • 2. kolo prijímacích skúšok do 1. ročníka pre školský rok 2017/18

          • Riaditeľka Strednej odbornej školy polytechnickej v Dolnom Kubíne – Kňažej po prerokovaní v pedagogickej rade rozhodla, že dňa 20.06.2017 o 08.00 sa bude konať 2. termín prijímacích skúšok na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do 1. ročníka.

            Z tohto dôvodu prosíme všetkých prípadných uchádzačov o štúdium, aby svoje prihlášky na štúdium doručili najneskôr do 14.06.2017 na sekretariát školy, resp. poštou na adresu školy. Na ich základe budú uchádzači o štúdium pozvaní na prijímaciu skúšku.

            Stredná odborná škola polytechnická  Dolný Kubín – Kňažia, týmto oznamujeme počty voľných miest pre žiakov, ktorých možno prijať do 1. ročníka po konaní  1. kola prijímacích skúšok, podľa odborov pre školský rok 2017/2018.

             

            Č. odboru

             

            Názov odboru

             

            Počet voľných miest po 1. kole

            2411 K

            mechanik nastavovač neduálny systém vzdelávania

            1

            2679 K

            mechanik mechatronik 

             

            1

            2697 K

            mechanik elektrotechnik

            3

            2423 H

            nástrojár neduálny systém vzdelávania

            2

            2487 H 01

            autoopravár – mechanik

            1

            2683 H 11

            elektromechanik-silnoprúdová technika

             

            1

             

            Spolu

             

            9