• Naša škola ocenená ministerstvom hospodárstva SR
          • Naša škola ocenená ministerstvom hospodárstva SR

          • Na nitrianskom výstavisku Agrokomplex dnes štátny tajomník ministerstva hospodárstva Vojtech Ferencz otvoril 25. ročník celoštátnej prezentačnej výstavy stredných odborných škôl Mladý tvorca 2017. Po slávnostnom otvorení nasledovalo vyhodnotenie súťaže Ministerstva hospodárstva o najlepšiu spoluprácu so zamestnávateľskou sférou pri príprave žiakov v systéme duálneho vzdelávania. 

            Naša škola získala v tejto súťaži 3. miesto. Cenu Ministerstva hospodárstva SR prevzala Ing. Adriana Bellová, riaditeľka školy

            http://www.economy.gov.sk/aktuality-v-nitre-sa-zacal-25-rocnik-celostatnej-vystavy-strednych-odbornych-skol-mlady-tvorca-2017/10s149468c

            Do galérie Naša škola ocenená ministerstvom hospodárstva SR boli pridané fotografie.

          • Riaditeľské voľno

          • Dňa 26.04.2017 riaditeľka školy  udeľuje riaditeľské voľno žiakom školy okrem tried IV.C, IV.H, II.H a III.An z dôvodu účasti pedagogických zamestnancov na Výstave Mladý tvorca v Nitre.

        • Blahoželáme Ing. Vladimírovi Slimákoví
          • Blahoželáme Ing. Vladimírovi Slimákoví

          • Dňa 10.04.2017 sa v krásnych priestoroch bytčianskeho zámku  konalo oceňovanie  pedagogických zamestnancov stredných škôl pri príležitosti „Dňa učiteľov“ 2017, ktoré organizoval Žilinský samosprávny kraj.

            Medzi ocenenými pedagógmi bol aj náš  kolega Ing. Vladimír Slimák.

            Patrí medzi dlhoročných pracovníkov úseku teoretického vyučovania  Strednej odbornej školy polytechnickej Dolný Kubín - Kňažia. Ako učiteľ odborných strojárskych predmetov odovzdáva svoje bohaté skúsenosti žiakom už od r. 1987. V rokoch 1993-1996  vykonával funkciu zástupcu riaditeľa školy pre teoretické vyučovanie. Je dlhoročným predsedom Rady školy. Od roku 2000 je členom Odbornej komisie pre skupinu odborov 24 Strojárstvo – pod Ministerstvom hospodárstva, kde sa podieľal na tvorbe učebných osnov pre inovované  učebné a študijné odbory. V r. 2015 bol jedným z tvorcov vzorových učebných osnov pre odbor nástrojár, ktoré vydal ŠIOV. V našej škole sa výraznou mierou podieľal sa na utváraní školských vzdelávacích programov z odborných strojárskych  predmetov pre duálne aj neduálne odbory. Do r. 2015 bol dlhoročným predsedom predmetovej komisie pre odborné predmety.

            Za všetku jeho prácu, úsilie a obetavý prístup mu vyslovujeme poďakovanie,  prajeme mu pevné zdravie a ešte veľa síl do učenia a formovania mladých ľudí.

            Do galérie Blahoželáme Ing. Vladimíroví Slimákoví boli pridané fotografie.

        • Naši chlapci na okresnom kole vo futbale prví
          • Naši chlapci na okresnom kole vo futbale prví

          • V piatok, 7. apríla 2017 na futbalovom ihrisku s umelou trávou pri Kolibe v  Dolnom Kubíne sa za nevľúdneho počasia konalo okresné kolo vo futbale. Naši chlapci si počínali veľmi dobre, vyhrali oba zápasy a vybojovali 1. miesto. Postupujú do kvalifikačných zápasov krajského kola.

            Chlapcom blahoželáme a držíme palce v kvalifikačných zápasoch do krajského kola!

            Do galérie Futbalisti boli pridané fotografie.

        • Deň učiteľov
          • Deň učiteľov

          • Milí naši pedagógovia  aj nepedagogickí pracovníci našej školy, 

            dovoľte mi v mene vedenia školy pri príležitosti Dňa učiteľov Vám všetkým poďakovať za Vašu každodennú prácu a energiu, ktorú vkladáte do vzdelávania našich študentov, ako aj za nadšenie, porozumenie a pozitívny prístup k riešeniu problémov, s ktorými sa denne stretávate, Prajem Vám pevné zdravie, veľa elánu a nech ešte veľa rokov prinášate svetlo poznania medzi mladých ľudí.

            Ing. Adriana Bellová, riaditeľka školy

            Blahoželáme pedagógom, ktorí boli ocenení primátorom mesta:

            http://www.tvdk.sk/sk/archiv-sprav/spravodajstvo-c-132017/den-ucitelov-na-dolnokubinskej-radnici

        • Dejepis inak
          • Dejepis inak

          • Aj vidieť aj zažiť históriu sme mohli na hodine dejepisu dňa 4.4.2017. Divadelno- šermiarska skupina  VIA HISTORICA  nás previedla dejinami od príchodu Slovanov na naše územia až po 18. storočie. Okrem iných dejateľov náš región preslávil aj Juraj Thurzo ako nesmierne vzdelaný človek, významný podporovateľ  Slovákov, slovenčiny a zástanca evanjelikov na Slovensku.

            Do galérie Dejepis inak boli pridané fotografie.

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

          • Dňa 28.3.2017 sa v našej škole uskutočnil výchovný rockový koncert, ako prevencia pred negatívnymi vplyvmi -  alkohol, omamné látky a podobne. Kpt. Tibor Šándor vynikal nie len spevo,  ale aj odovzdávaním bohatých skúseností so svojej práce s mládežou.

            Súčasťou koncertu boli aj príspevky žiackej školskej rady, ktorí poďakovali všetkým pedagógom pri príležitosti Dňa učiteľov.

            Do galérie Výchovný koncert boli pridané fotografie.